Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

30 μέρες για να βελτιώσετε τη ζωή σας


Την ιδέα αυτήν δανείστηκε  ο Στιβ Παυλίνα  απο την αρχή του shareware, όπου κάθε  χρήστης μπορεί να κατεβάσει δοκιμαστική εκδοχή ενός προγράμματος και να την χρησιμοποιεί  για 30 μέρες δωρεάν πριν πληρώσει την πλήρη εκδοχή. Μπορόυμε, όμως, να την εφαρμόσουμε και σε πολλά πράγματα στη ζωή μας, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την απόκτηση κανούριων συνηθειών. Είναι  ένας τρόπος απλός και αποτελεσματικός.  Γιατί φαίνεται τόσο δύσκολο να κόψουμε το τσιγάρο ή να ξεκινήσουμε το τρέξιμο κάθε πρωί; Συνήθως μας φοβίζουν η αναστρεψιμότητα (δήλαδη θα πρέπει να  ξυπνάω μισή ώρα νώριτερα για όλη μου τη ζωή?) και η αμφιβολία στο ότι πραγματικά χρειαζόμαστε αυτήν την αλλαγή (δεν πιστεύω ότι αν πάψω  να καπνίζω θα  αλλάξει πολύ το δέρμα μου και θα βελτιωθεί η υγεία μου... τότε γιατί να το κάνω?).  Και έτσι ο χρόνος περνάει και εμείς δεν κάνουμε τίποτα..
Για να νικήσουμε τις φοβίες αυτές μπορούμε να φέρουμε μια αλλαγή στη ζωή μας μόνο και μόνο για 30 μέρες    δηλαδή «να κατεβάσουμε ενα δωρεάν πρόγραμμα».  Ένας μήνας μόνο!  Όμως αρκεί για να καταλάβουμε πώς  λειτουργεί και τι μας προσφέρει τελικά..
Και αφού περάσουν 30 μέρες είναι πολύ πιθανό να έχουμε μία καινούρια συνήθεια που αποτελεί πλέον ενα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Και ξέρουμε ακριβώς αν θέλουμε να αγοράσουμε την πλήρη εκδοχή ή όχι.
Μπορείτε να δοκιμάσετε:
-να πίνετε 1.5 - 2 λίτρα νερό καθημερινά (μετράει μόνο το νερό. Θα δείτε αμέσως αλλαγές στην υγεία και στην εμφάνισή σας)
-να κοιμόσαστε 6.5 ώρες το λιγότερο κάθε μέρα
-να μην περνάτε μπροστά απ΄την τηλεόραση ή στο Facebook πάνω από μισή ώρα την ημέρα (άρα να κερδίσετε χρόνο για κάτι πιο ενδιαφέρον και χρήσιμο)
- να κάνετε 20 λεπτά τρέξιμο κάθε πρωί 
- να κάνετε γιόγκα για 20 λεπτά 5 φορές την εβδομάδα η για μια ώρα 3 φορές (ή σύμφωνα με όποιο άλλο πρόγραμμα θέλετε). Δείτε τα βίντεο-μαθήματά μας που μπορεί να σας βοηθήσουν
-να μην πίνετε περισσότερο από έναν καφέ την ημέρα
-να κόψετε το τσιγάρο
-να τρώτε τηγανιτές πατάτες\πίτσα και να πίνετε Coca-Cola και άλλα αναψυκτικά  μόνο μία φορα την εβδομάδα (αν πιστεύετε στον εαυτό σας  – καθόλου!)
- να μαθαίνετε τρεις καινούριες λέξεις από μία ξένη γλώσσα κάθε μέρα
...και να θυμόσαστε ότι κανείς δεν σας αναγκάζει να συνεχίσετε αφού περάσουν 30 μέρες!  Αυτές οι 30 μέρες θα προσφέρουν  πολλά πλεονεκτήματα ανεξάρτητα από την απόφασή σας να κρατήσετε την καινούρια σας συνήθεια ή όχι!



Επισκεφτείτε την καινούρια μας ιστοσελίδα Μyfitcompass!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου