Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Στήριξη στα χέρια: μπορείς να το κάνεις και εσύ!

Όλες  οι στηρίξεις ή ισορροπίες στα χέρια είναι εντυπωσιακές. Σου φαίνεται αδύνατο να σηκώσεις όλο το βάρος του σώματός σου και να το κρατήσεις στον αέρα; Ακολούθησε τις  συμβουλές μας και οι ισορροπίες στα χέρια θα μπουν στην καθημερινή πρακτική σου!

Θα αρχίσουμε με την Μπακάσανα (στάση του Κόρακα), που είναι βασική για την εκμάθηση όλων των υπόλοιπων ισορροπιών.

Η τεχνική της Μπακάσανα

Βλέποντας αυτή τη στάση, μπορεί να σκεφτεί κανείς πως δεν γίνεται να την κάνεις αν δεν έχεις τους δικέφαλους του Σβαρτσενέγκερ. Αυτό, όμως, δεν ισχύει. Αν μπορείς να κρατάς τη σανίδα για 1 λεπτό, τα χέρια σου είναι αρκετά δυνατά για να εκτελέσεις την Μπακάσανα.

Τον μεγαλύτερο ρόλο στις ισορροπίες στα χέρια παίζουν οι μύες του κορμού: οι κοιλιακοί και οι καμπτήρες των ισχίων. Επίσης χρειάζεται να έχεις κάποια ευλυγισία στα πόδια. 
Προετοιμασία

Ζέσταμα και διατάσεις των καρπών





















Ζέσταμα των ισχίων και των ποδιών 
Πολεμιστής 1
















Πολεμιστής 2



























Διατάσεις  των ποδιών 
Μαλάσανα


















Δζάνου Σιρσάσανα














Μπάνδχα Κονάσανα
























Ανάποδη στάση του Κόρακα
  Ξαπλώστε στο στρώμα.  Λυγίστε τα γόνατα και φέρτε τα στο στήθος, όσο πιο κοντά γίνεται.  Τεντώστε τα χέρια προς τα πάνω σηκώνοντας τους ώμους και τις ωμοπλάτες από το στρώμα. 
 





















Στάση του Κόρακα*



















Τοποθετήστε τις παλάμες στο στρώμα κάτω από τους ώμους. Λυγίστε τα γόνατα και ανοίξτε τα, έτσι ώστε να βρεθούν έξω από τους βραχίονες. Λυγίστε  τα χέρια έτσι ώστε οι βραχίονες να είναι παράλληλοι ή σχεδόν παράλληλοι με το έδαφος. Οι βραχίονες πρέπει να είναι σε επαφή με τα γόνατα. Λυγίστε τα γόνατα έτσι ώστε να ακουμπάνε τους βραχίονες όσο πιο ψηλά γίνεται.
Αρχίστε να φέρνετε το κέντρο βάρους σας πιο μπροστά σηκώνοντας, ταυτόχρονα, ένα πόδι. Άφου ισορροπήσετε σηκώστε και το δεύτερο πόδι.
Μέχρι να μάθετε να κάνετε τη στάση με σιγουριά, ζητήστε από κάποιον να σας προσέχει για να μην πέσετε μπροστά.
Τεντώστε και χαλαρώστε τους καρπούς μετά από την ασάνα.


Έτσι το κάνουμε εμείς:


















*Μην εκτελείτε τις ισορροπίες στα χέρια αν έχετε οποιοδήποτε πάθηση των καρπών, πρόσφατους τραυματισμούς στα χέρια και στους ώμους και αν έχετε αντενδείξεις για τις ασκήσεις που προκαλούν αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης.

Επισκεφτείτε την καινούρια μας ιστοσελίδα Μyfitcompass!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου