Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Η μάντρα ΩΜ


Για αρχή, ας ξεκαθαρίσουμε τι είναι η μάντρα. Μπορεί να είναι κάποιος ήχος, μερικές λέξεις ή ακόμα και μια ολόκληρη φράση. Ο σκοπός της είναι να σας ηρεμήσει, να ανοίξει την καρδιά σας στη γαλήνη και στην ομορφιά κ.τ.λ.
Για παράδειγμα, η μάντρα «ομ τατ σατ» σημαίνει «εσύ είσαι η αλήθεια», δηλαδή αυτό που γίνεται μέσα σου είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο, άρα πρέπει πρώτα απ΄όλα να αποκτήσεις εσωτερική ισορροπία.
Η μάντρα μας βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση πριν την πρακτική ή πριν τον διαλογισμό.
Η μάντρα ΩΜ είναι η βασικότερη στη γιόγκα- με αυτήν ξεκινάνε σχεδόν όλες οι μάντρες. Η γιόγκα θεωρεί πως όλος ο κόσμος μας ξεκίνησε από τον ήχο αυτό. Λέγοντας τη μάντρα ΩΜ αποδεχόμαστε όλο το σύμπαν  γύρω μας και γινόμαστε ένα αναπόσπαστο κομμάτι του.
Δοκιμάστε να λέτε τη μάντρα ΩΜ πριν την πρακτική της γιόγκας και αυτό θα δώσει μια ιδανική αρχή στην προπόνησή σας, διώχνοντας τις περιττές σκέψεις και χαλαρώνοντας τον νου σας.
Καθίστε σε οποιαδήποτε βολική στάση (λωτός, μισός-λωτός, πάνω στις φτέρνες), πάρτε εισπνοή και τραγουδήστε τη μάντρα ΩΜ εκπνέοντας από τη μύτη. Το Μμμμμ στο τέλος πρέπει να το τραγουδάτε με κλειστό στόμα, νιώθοντας μια ελαφριά δόνηση στον ουρανίσκο.

Γι΄αυτούς που πιστεύουν στη μαγική δύναμη των μαντρών προτείνουμε μια χρήσιμη μάντρα:
«Ωμ χριμ σριμ σριμ σριμ σριμ σριμ σριμ σριμ λακσμί μαμ γράχε πουραέ πουραέ ουτσίτα δουραέ δουραέ σβάχα»
Δεν σας το εγγυόμαστε, αλλά οι ινδικοί γιόγκι πιστεύουν πως βοηθάει να πάρεις προαγωγή στη δουλειά ή απλώς να γίνεις πλούσιος. Λέμε τη μάντρα 108 φορές για 2 μέρες και πάμε στον διευθυντή να ζητήσουμε την καινούρια θέση!  

Επισκεφτείτε τη καινούρια μας ιστοσελίδα Myfitcompass!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου