Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Τροφές πλούσιες σε περιεκτικότητα Ω3


Διάβασε εδώ γιατί είναι απαραίτητο η διατροφή σου να περιέχει αρκετή ποσότητα Ω3.
Το πώς να το κάνεις θα το συζητήσουμε παρακάτω.
Ζωικές τροφές:
1. Ψάρια, ιδιαίτερα λιπαρά- σολωμός, γαύρος, σαρδέλα, ρέγγα, σκουμπρί, τόνος, κλπ και συκώτι βακαλάου
*Να προτιμάτε τα ψάρια ελευθέρας βοσκής. Τα ιχθυοτροφείου περιέχουν πολύ λιγότερα Ω3 λόγω της τεχνητής τροφής.
** Ούτε οι κονσέρβες ούτε τα  κατεψυγμένα  ψάρια έχουν το ίδιο ποσοστό  Ω3 με τα φρέσκα ψάρια, άλλα η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη, άρα τα θελουμε ως διαθέσιμη πηγή Ω3!  Προτιμάμε τις κονσέρβες με ελαιόλαδο για να καταναλώνουμε μαζί το ελαιόλαδο αυτό.
*** Οι  έγκυες γυναίκες πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους, επειδή τα ψάρια, ιδιαίτερα τα λιπαρά,  είναι ύποπτα για υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο.
2. Θαλασσινά όπως γαρίδες και χτένια
3. Αυγά (με τον κρόκο)
4. Μοσχάρι
* Για τα αυγά και το μοσχάρι ισχύει ο ίδιος κανόνας - οι κότες και οι αγελάδες θα πρέπει να κάνουν τις βόλτες τους και να τρέφονται φυσικά αλλιώς η περιεκτικότητα σε Ω3 πέφτει σημαντικά.
5.!!!! Δεν ξεχνάμε το ιχθυέλαιο από τα φαρμακεία!!!
Φυτικές τροφές:
1.Έλαια
 Το λινέλαιο, το σογιέλαιο, το καρυδέλαιο και πολύ λιγότερο τα υπόλοιπα. Μην πιστέυεις ότι αν καταναλώνεις αρκετό ελαιόλαδο καλύπτεις τις ανάγκες σου σε Ω3 - όχι!
2. Σκούρα πράσινα λαχανικά ιδιαίτερα φυλλώδη - το σπανάκι, το μπρόκολο, τα φύλλα από τα παντζάρια, η ρόκα, η αντράκλα ή γλιστρίδα (η οποία περιέχει πραγματικά πολύ Ω3), κλπ.
3. Ξηροί καρποί
Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης - τα καρύδια
4. Σόγια, τόφου

Επισκεφτείτε την καινούρια μας ιστοσελίδα Μyfitcompass!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου