Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Δες πόσες θερμίδες καις καθημερινά ενώ οδηγείς, μαγειρεύεις ή κάνεις έρωτα




Οποιαδήποτε δραστηριότητα, έστω και η πιο χαλαρή, συνεπάγεται κάποιες ενεργειακές δαπάνες. Ας δούμε μερικές δραστηριότητες που κάνεις καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ (ο υπολογισμός γίνεται για 1 άτομο 70 κιλών, για να βρεις τις δαπάνες για το δικό σου βάρος διαίρεσε με το 70 και πολλαπλασίασε με τα δικά σου κιλά):
Ντους 10 λεπτά - 50 θερμίδες

Μαγείρεμα 30 λεπτά - 85 θερμίδες

Οδήγηση αυτοκινήτου 1 ώρα - 140 θερμίδες

Δουλειά στο γραφείο 8 ώρες - 740 θερμίδες

Καθαρισμός σπιτιού/αυτοκινήτου 30 λεπτά - 175 θερμίδες

Ψώνια 30 λεπτά - 80 θερμίδες

Τηλεόραση 1 ώρα - 70 θερμίδες

Σεξουαλική δραστηριότητα 30 λεπτά - 50 θερμίδες*


*τα δεδομένα αυτά προέρχονται από ένα πολύ σοβαρό βιβλίο εργοφυσιολογίας και δεν θέλουμε να αμφιβάλλουμε για την εγκυρότητά τους. Αλλά μόνο 1.5 θερμίδα ανά κιλό για 1 ώρα σεξ;;! Για να συγκρίνεις - 1 ώρα διαβάσματος καταναλώνει 1.3 θερμίδες ανά κιλό. Τέλος πάντων, ας λυπηθούμε τον συγγραφέα του βιβλίου και  ας πούμε πως το δικό μας σεξ έχει... μμμμμμ.... περισσότερες ενεργειακές δαπάνες)


Οι αθλητικές δραστηριότητες καίνε πολύ περισσότερες θερμίδες. Με 30 λεπτά κολύμβησης θα χάσεις 210 θερμίδες, 30 λεπτά χαλαρου jogging θα κάψουν 245 θερμίδες και 1 ώρα πρακτικής της  InForce Yoga θα εξαφανίσει 250 θερμίδες.   

Για να κάνουμε τη ζωή σας πιό εύκολη δημιουργήσαμε το FitCalculator το οποίο κάνει για σας όλες τις απαραίτητες μετρήσεις! 

Επίσης στη καινούρια μας ιστοσελίδα Μyfitcompass θα μπορείτε να περάσετε το FIT TEST για να δείτε ποιό είδος προπόνησης είναι ιδανικό για εσάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου