Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Πώς να μην χάσεις μυϊκή μάζα και να έχεις υψηλή τεστοστερόνη στα 60 σου


Είναι γεγονός ότι μετά από την ηλικία των 30 ετών αρχίζει και μειώνεται το μέγεθος των μυϊκών ινών. Χάνεται, δηλαδή, η μυϊκή μάζα. Μετά από την ηλικία των 60 ετών αρχίζει ο βιολογικός εκφυλισμός των μυών και ο αριθμός των μυϊκών ινών μειώνεται προοδευτικά.
Αυτές οι δυσάρεστες καταστάσεις συνοδευόνται και από την μείωση της τεστοστερόνης. 
Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσεις (ή να επιβραδύνεις μετά από τα 60 σου) αυτές τις διαδικασίες είναι η τακτική (τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα) άσκηση με αντίσταση. Μπορείς να χρησιμοποιείς  βάρη ή το βάρος του σώματός σου στην προπόνηση της InForce Yoga. 

Μην ξεχνάς να συμπληρώνεις την προπόνησή σου με σωστή διατροφή: χωρίς καμία υπερβολή, η αποτελεσματικότητα μπορεί να αυξηθεί έως και 400%!
 Η συνταγή των εργοφυσιολόγων είναι 6 γραμμάρια πρωτεϊνών συν 35 γραμμάρια υδατανθράκων λίγο πριν ή μέσα σε 3 ώρες από την πρακτική (π.χ. μπορείς να φας μισό γιαούρτι με μικρό κουτάλακι μελιού).
Αν γυμνάζεσαι τακτικά θα έχεις και ένα ευχάριστο bonus: με τη συστηματική άσκηση παρατηρείται αύξηση της τεστοστερόνης όχι μόνο στους νεαρούς άνδρες αλλά και σε ηλικιωμένους!


1 σχόλιο: