Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

InForce Yoga


Αυτό το μπλογκ είναι γι΄ αυτούς που ψάχνουν να βρουν το δικό τους δρόμο για την γιόγκα.

Η εμπειρία διδασκαλίας και η πιο βαθιά εκμάθηση της ανατομίας και της φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος μας έκαναν να αλλάξουμε την άποψή μας για μερικές στάσεις (ασάνες) στην γιόγκα. Η γιόγκα δημιουργήθηκε για τους ινδικούς ασκούμενους μερικές χιλιάδες χρόνια πριν και το σύστημά της δεν ήταν προσαρμοσμένο για αυτούς που δουλεύουν στο γραφείο μπροστά απ΄ τον υπολογιστή, γι’αυτούς που πάσχουν από τις κλασικές αρρώστιες των μεγαλουπόλεων, έχουν κακές συνήθειες, τρώνε fast-food κτλ. - δηλαδή για τους σύγχρονους ανθρώπους.

Οι γιόγκι συνήθως δεν έχουν οστεοχόνδρωση ή κύφωση, υπέρταση ή κήλες. Αλλα τι να κάνουμε εμείς οι ευρωπαίοι που δεν έχουμε μια τέλεια υγεια; Να μην ασχολούμαστε καθόλου με την άσκηση γιατί «είναι πολύ δύσκολο»; ΟΧΙ!

Σας προτείνουμε να δοκιμάστε την δικιά μας παραλαγή γιόγκας - την InForce Yoga.

Η μέθοδός μας είναι να αποφεύγουμε τις επικίνδυνες στάσεις στα μαθήματά μας, να προσαρμόζουμε τις ασάνες στις δυνατότητες των ασκούμενων, να χτίζουμε μια προπόνηση που είναι σε ισορροπία με τις ανάγκες του σώματός μας.

Δεν είναι δύσκολο να αρχίσετε να κάνετε γιόγκα στο γκρουπ ή στο σπίτι.

Μη λέτε πως δεν έχετε χρόνο- απλώς προσθεστε στον πρωινό σας καφέ λίγες πληροφορίες για την INFORCE YOGA από το μπλογκ μας. Και ...να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στην γιόγκα.

Γιατί όπως έλεγε ο Βούδας-

«Εχουμε την ευθύνη να έχουμε ένα υγιές σώμα

Αλλιώς δεν μπορούμε να διατηρούμε

τον νου μας δυνατό και καθαρό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου