Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Προλαμβάνοντας τον καρκίνο με φρούτα και λαχανικά. Καρκίνος και διατροφή


Τελευταία παντού και συνέχεια ακούμε για τον καρκίνο. Δυστυχώς αυτή η σοβαρή αρρώστια εμφανίζεται όλο και πιο συχνά. Παρόλο που γίνονται χιλιάδες μελέτες, ο μηχανισμός του προς το παρόν παραμένει άγνωστος. Μία από τις λίγες γνώσεις που έχουμε αποκτήσει είναι ότι η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στο να προφυλαχθούμε από τον καρκίνο.
Ως αποτέλεσμα πολλών μελετών, έχουν βρεθεί κάποια τρόφιμα που σχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις πληροφορίες αν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου κάποιου είδους. Αν ρίξετε μία ματιά στη λίστα των τροφιμών, γρήγορα θα βγάλετε το συμπέρασμα ότι ανεξαρτήτως του είδους του καρκίνου τα τρόφιμα που μπορούν να μας προφυλάξουν είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, ή μάλλον τα λαχανικά και τα φρούτα. Σίγουρα δεν θα βρείτε παρακάτω το κόκκινο κρέας, τα πατατάκια και τα αναψυκτικά.

Καρκίνος ουροδόχου κύστεως
μπρόκολο, λάχανο και άλλα σταυρανθή λαχανικά

Καρκίνος του μαστού
μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, καρότα

Καρκίνος του κόλον
ωμά και πράσινα λαχανικά

Καρκίνος των πνευμόνων
καρότα, φυλλώδη λαχανικά, ντομάτες (πιθανώς)

Καρκίνος του στόματος και λάρυγγα
καρότα, εσπεριδοειδή φρούτα, πράσινα λαχανικά. Γενικά φρούτα και λαχανικά

Καρκίνος του προστάτη
ντομάτες και μαγειρεμένα ή επεξεργασμένα προϊόντα τους, όπως χυμός ή σάλτσα ντομάτας 

Καρκίνος του στομάχου
καρότα, φυλλώδη λαχανικά και ντομάτες. Σκόρδα και κρεμμύδια (πιθανώς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου