Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Θέλεις να έχεις ωραίο μαύρισμα χωρίς να γερνάει το δέρμα σου από τον ήλιο - πιες πράσινο τσάι!





Δεν χρειάζεται να ξαναλέμε πως μια από τις αιτίες των ρυτίδων και της πρόωρης γήρανσης του δέρματος είναι η ακτινοβολία του ήλιου.

Ξέρουμε ότι οι βιταμίνες C και Ε λέγονται βιταμίνες της νεότητας γιατί προστατεύουν το δέρμα μας από τις ελεύθερες ρίζες. Υπό κανονικές συνθήκες ο οργανισμός μας, ουσιαστικά, δεν έχει απώλειες βιταμίνης Ε. Με το μαύρισμα, όμως, η βιταμίνη Ε αρχίζει να εξαφανίζεται από τους ιστούς. Η βιταμίνη C μαζί με το σελήνιο συνεργάζονται για να ξαναγεμίσουν τις αποθήκες της βιταμίνης E, αλλά δεν καταφέρνουν να την αντικαταστήσουν πλήρως.

Αυτό το γεγονός οδηγεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. 


Αν θέλεις, δηλαδή, να προστατέψεις το δέρμα σου από τις αρνητικές επιδράσεις της ηλιοθεραπείας το καλοκαίρι, πρέπει να έχεις στο τραπέζι σου καθημερινά τα προϊόντα που περιέχουν: 

βιταμίνη Ε (ελαιόλαδο, ψωμί με σπόρους, αυγά)

βιταμίνη C (μπρόκολο, πράσινες πιπεριές, φράουλα)

σελήνιο (φέτα, ψωμί ολικής αλέσεως, βρώμη)

Το κρύο πράσινο τσάι με λεμόνι επίσης περιέχει βιταμίνη C και κερδίζει στον διαγωνισμό ¨Το καλύτερο αναψυκτικό για το καλοκαίρι¨.

Εννοούμε, προφανώς, το πράσινο τσάι που θα φτιάξεις στο σπίτι και όχι το Lipton Ice Tea κτλ., το οποίο μαζί με τη βιταμίνη C (μμμμμμ...ας πούμε πως την έχει) περιέχει και 120 περιττές θερμίδες!

Μην ξεχνάς, ε
πίσης, να προστατεύεις το δέρμα σου εξωτερικά με ένα αντηλιακό με SPF 30 ή παραπάνω.

Δες επίσης:
* Πράσινο τσάι: υπέρ και κατά
* Καταπολέμηση των ραγάδων- οι συνταγές της αγιουρβέδας
* Αγιουρβέδα: σπα-πρόγραμμα για την κυτταρίτιδα
* Γιόγκα και αδυνάτισμα. Αποτοξίνωση με την αγιουρβέδα σε 40 μέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου