Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Κουράζομαι εύκολα και νυστάζω όλη την ημέρα γιατί τρώω ...γλυκά;;;;



Ξέρετε ότι...
...Η υψηλή συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα διευκολύνει την είσοδο του αμινοξέος Τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο. Αυτό το αμινοξύ μετατρέπεται σε Σεροτονίνη, μια ουσία που μας χαλαρώνει και προκαλεί υπνηλία και αναστολή στη μυϊκή δραστηριότητα. 

Αν θέλετε να επιβεβαιώσετε πως είναι αλήθεια, δοκιμάστε να κάνετε ένα πείραμα. Μην τρώτε τίποτα μετά από τις 20.00 (μπορείτε μόνο να πίνετε νερό). Την επόμενη μέρα, φάτε κρέπες  με μερέντα ή μέλι ή βάφλες με γλυκό του κουταλιού για πρωινό, και πιείτε ένα ποτήρι πορτοκαλάδα. 
Σε μισή ώρα θα δείτε πως νιώθετε μια ακαταμάχητη επιθυμία να ρίξετε ένα μικρό πρωινό υπνάκι!

Τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλουμε;
1) Αποφεύγουμε να καταναλώνουμε τα απλά σάκχαρα σε μεγάλες ποσότητες και συνδυάζουμε τους υδατάνθρακες με τις πρωτεΐνες στο πρωινό μας.  
2) Προτιμούμε τους σύνθετους υδατάνθρακες, τις λεγόμενες  φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες  μειώνουν τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα καθώς και τη χοληστερίνη.
Ένα μπωλ με νιφάδες βρώμης και κομματάκια μπανάνας αποτελεί ένα νοστιμότατο φαγητό που ταιριάζει τέλεια στο πρωινό σας! ΄Ολοι οι διαιτολόγοι συμφωνούν: αν θέλετε να αδυνατίσετε, αυτή είναι η επιλογή № 1 για το τραπέζι σας.


Καλή σας όρεξη!

Επισκεφτείτε την καινούρια μας ιστοσελίδα Μyfitcompass που θα μπορείτε να περάσετε το FIT TEST για να δείτε ποιό είδος προπόνησης είναι ιδανικό για εσάς!

1 σχόλιο: