Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Δεν μπορώ να ξυπνήσω! Γιόγκα στο κρεβάτι για το πρωινό ξύπνημα

Έχουμε ήδη αποκαλύψει όλα τα μυστικά για το εύκολο πρωινό ξύπνημα - πατάμε!
Δες παρακάτω πώς μπορεί να βοηθήσει η γιόγκα στο να έχεις ένα ωραίο πρωί και μετά μια παραγωγική μέρα. Οι γιόγκι που ξεκινάνε την ημέρα τους με πρωινή πρακτική ισχυρίζονται ότι αυτή τους προσφέρει τουλάχιστον δυο φορές υψηλότερη παραγωγικότητα  καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Σε διαβεβαιώνουμε ότι αυτές οι απλές ασκήσεις δεν θα σου πάρουν παραπάνω από 5', αλλά θα είναι αρκετές για να ξυπνήσουν όλα τα συστήματα του οργανισμού σου γρήγορα, ευχάριστα και, αναμφίβολα, υγιεινά (τον καφέ και το τσιγάρο για το άδειο στομάχι δεν το συζητάμε...!)
Μείνε σε καθε στάση 15-30'' χωρίς να κουράζεσαι πάρα πολύ. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και μικρού εύρους επειδή ο σκοπός αυτού του μικρού προγράμματος δεν είναι να εξελίξεις την πρακτική σου, αλλά να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να ξυπνήσει. 

                                               *    *    * 
Χτυπάει το ξυπνητήρι... Αντί να ανοίξεις αμέσως τα μάτια και να σκεφτείς τις επικείμενες δουλειές, φέρε τα γόνατα στο στήθος και κάνε μια ευχάριστη σκέψη - ένα πρόσωπο που αγαπάς ή μία ωραία ανάμνηση.. Είναι υπέροχο (και έξυπνο!) να ξεκινήσεις τη μέρα σου με καλή διάθεση και τις ορμόνες της ευτυχίας που τη συνοδεύουν. 




Πάρε αγκαλιά τα γόνατα και φέρ΄τα με το δεξί σου χέρι ελαφρώς προς τα δεξιά, μετά κάνε το ίδιο με το αριστερό χέρι προς τα αριστερά.



Φέρε ένα γόνατο στο στήθος και διατήρησε το άλλο πόδι είτε τεντωμένο (όπως στη φωτογραφία) είτε ελαφρώς λυγισμένο στο γόνατο (να στηρίζεται στο πέλμα).

Στη συνέχεια, με το αντίθετο χέρι φέρε το γόνατο στο πλάι για να μπεις σε μια ελαφριά, απολαυστική περιστροφή (πραγματικά είναι απολαυστική το πρωί - πρέπει να τη δοκιμάσετε όλοι!).
! Μην ξεχάσεις να κάνεις τις τελευταίες δύο ασκήσεις και με το άλλο γόνατο!

Ανεβάζοντας το στήθος και με στήριξη στους αγκώνες  προσπάθησε να ακουμπήσεις το κεφάλι στην κορυφή του.

Επιτέλους, σιγά-σιγά σηκωνόμαστε! Κάτσε και στάυρωσε τα πόδια, τέντωσε την πλάτη και ακούμπησε τις παλάμες στα γόνατα. Σπρώξε με το πίσω μερος των παλαμών (τα χέρια τεντωμένα) βοηθώντας τη μικρή υπερέκταση στην πλάτη (βγάζοντας το στήθος μπροστά). Μείνε έτσι για λίγα δευτερόλεπτα και μετά κάνε την κίνηση της δεύτερης φωτογραφίας - πιάσε τα γόνατα με τις παλάμες και κύρτωσε την πλάτη. Στη συνέχεια κάνε πάλι την πρώτη κίνηση και συνέχισε μέχρι να συμπληρώσεις 4-6 εναλλαγές


Γύρνα μπρούμυτα, ακούμπησε τους πήχεις στο κρεβάτι και σήκωσε λίγο την πλάτη.

Αν νιώθεις ότι χρεάζεσαι ένα πιο βαθύ τέντωμα, τράβηξε τα χέρια  αρκετά μακριά από τους ώμους έτσι ώστε να κάνεις την υπερέκταση στη μέση μοίρα της πλάτης και όχι μόνο στη μέση.

Αυτή η στάση είναι αυτονόητη :)

Εναλλακτικά, μπορείς να κρεμαστείς με τον παρακάτω τρόπο από το κρεβάτι. Πρόσεχε μόνο να έχεις την άκρη του κρεβατιού πιο ψηλά από τη μέση. Είναι πολύ ωραίο!! Αν δεν είχες ξυπνήσει μέχρι τώρα, θα ξυπνήσεις οπωσδήποτε!

Κάτσε στην άκρη, ακούμπησε το στήθος στα γόνατα και χαλάρωσε τον αυχένα. Ετοιμαζόμαστε για την όρθια στάση!

Φέρε όλο τα βάρος στα πόδια, η πλάτη ακόμα χαλαρή και τα πόδια λυγισμένα. Τώρα χάσαμε την τελευταία επαφή με το κρεβάτι))

Σήκω σιγά-σιγά (έναν-έναν σπόνδυλο) και ένωσε τα χέρια μπροστά για να χαιρετήσεις την καινούρια μέρα!

P.S. Μην ξεχάσεις ότι είναι πολύ σημαντικό το τι τρως το πρωί! Δες πως να φτιάξεις ένα σωστό πρωινό ή σωστό πρωινό-2 
Επίσης, για να ξυπνήσεις εύκολα πρέπει να έχεις κοιμηθεί σωστά


Επισκεφτείτε την καινούρια μας ιστοσελίδα Μyfitcompass που θα μπορείτε να περάσετε το FIT TEST για να δείτε ποιό είδος προπόνησης είναι ιδανικό για εσάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου